Lua cheia em Santiago
Full Moon over Santiago de Chile
Nós amamos o Chile de paixão! Ambos conhecemos o país antes de nos encontrarmos e já tínhamos um carinho enorme pelo Chile. Viajamos bastante para esse país tão perto da gente - Santiago fica a 4 horas de vôo de São Paulo - tão diferente e tão maravilhoso. A natureza é absolutamente fantástica, o povo é extremamente doce e educado, a infraestrutura é incrível e a comida é deliciosa. Chile dos vinhos, do esqui, e de tantas outras coisas mais!
Dessa vez fomos ao sul primeiro.O tempo estava frio e muito chuvoso em Valdívia, Pucón e Huilo Huilo, o que não atrapalhou em nada, na verdade foi muito legal para curtir as termas! Depois voltamos para Iquique, no norte, para uma caminhada de dois dias no deserto e uma passadinha em Los Verdes para comer de novo os deliciosos pratos de frutos do mar pescados pelos próprios donos dos restaurantes. E antes de voltarmos para o Brasil, uma passadinha pela cosmopolita Santiago, onde a gente bate ponto num restaurantezinho italiano super escondidinho em Providencia, de massas e molhos caseiros e doces deliciosos. A gente bate ponto também num restaurante japonês para comer sushi de polvo enrolado no abacate ao invés de enrolado na alga! Essa "heresia culinária" TEM de pegar aqui no Brasil!
I went to Chile for the first time when I was 19 and it was love at first sight. My husband worked for two years in Santiago and was hooked since day one. We loved the country before we even met. Since then we have been back many times. We love the astonishing beauty of the nature, the sweetness of the people, and the delicious food! And it is a 4-hour flight from São Paulo, so if you fell like it, you can go to Chile for the weekend!! There´s fine wine and skiing in Chile, and so much more...
Our trip began in the south of the country, in Valdivia, Pucón and Huilo Huilo. The stormy weather was perfect to enjoy the thermal baths! Then we flew to Iquique, in the north, for a two-day trek in the Atacama Desert and a taste of the freshest seafood in Los Verdes, where the restaurants serve the catch of the day -that is, where the owners, who are also the fishermen, serve what they fished that day. And before coming back to Brazil, a stop in the amazing and cosmopolitan Santiago de Chile. We have lunch at a small Italian restaurant in Providencia everytime we go to Chile, and go to Japanese restaurants to eat a lot of sushi with avocado! I SO wish this "culinary heresy" became popular here too...
PLACES
Valdivia in the rain
Rain drops on tree branches
Arriving in Pucón
Termas Geométricas in cold weather
Volcán Villarrica
Amazing Hotel Baobab in wonderful Huilo-Huilo
Down the Creek II trekking in Quebrada Quiuña, Iquique
Piságua Vieja
FOOD
Empanadas de Jaiva e de Locos; Mariscal and Jardín de Mariscos in Los Verdes, Iquique
Delicious homemade pasta and deserts at Restaurant Da Renzo , Santiago de Chile
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Que showwww!!! Amei a beleza dos lugares!!! E a comida parece deliciooosa!!! Hummmm, deu água na boca!!!
ResponderExcluirLuciene
lindos mesmo e deliciosa mesmo!!!
ResponderExcluirAff, tb quero ir passear lá e comer essas coisitas tb.
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