sexta-feira, 9 de agosto de 2013

CHOCOLATE QUENTE com COSTURAS

Finally, we had some "colder" weather here in Brazil and it was perfect for hot chocolate, yay, to be enjoyed in the traditional French way, from a bowl! And I had some time for sewing, so I tackled five different projects which are all still unfinished, and for some reason all in white and off-white... the little embroidered blouse was seen (kind of) here, and the other pieces will be posted shortly, stay tuned ;)

Iêba, tivemos um invernico friozico!!! Bom demais para tomar chocolate quente do jeitinho tradicional francês: beber de uma tigela de cerâmica. E tive tempo para costurar um pouco, daí comecei cinco coisas diferentes e ainda não acabei nenhuminha... e tudo em branco e off-white! Bom, a blusinha bordade eu mostrei um tiquinho aqui, e depois vou postá-la de novo e as outras peças também!
Ultimate Hot Chocolate recipe: 

Ingredients
4 cups of milk
1 vanilla bean
10 ounces best quality bittersweet chocolate, cut into small pieces
whipped cream and chocolate shavings for serving (optional)

Directions
Heat milk to scalding in a medium saucepan. Add vanilla, if desired. Let steep 10 minutes. Remove saucepan from heat; strain, and return to saucepan. Reheat milk; using a whisk, stir in chocolate until melted and milk is frothy. Serve immediately with a dollop of whipped cream garnished with chocolate shavings, if desired.


Receita do Chocolate Quente:
4 xícaras de leite
1 vagem de baunilha
300grs de chocolate meio amargo (da melhor qualidade que você possa encontrar) picado
chantilly e raspas de chocolate para servir (opcional)

ferva o leite e acrescente as sementes de baunilha e a vagem. Deixe descansar por 10 minutos, coe, remova a vagem de baunilha ( eu lavo a vagem, deixo secar super bem e depois guardo no pote de açucar! ). Reaqueça o leite batendo com um fouet e acrescente o chocolate até que esteja derretido e o leite espumante. Sirva imediatamente com uma colherada de chantilly e raspas de chocolate.
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